thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de Hardhout Laagste Prijs Garantie

Rhombusprofielplank rib3 thermowood ayous, 2.2 x 14.5 x 180 cm

thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de Hardhout Laagste Prijs Garantie
Artikelomschrijving
Rhombusprofielplank rib3 thermowood ayous, 2.2 x 14.5 x 180 cm
SKU nummers: WW465895-180

Ervaar tijdloze elegantie met onze Rhombusprofielplank Thermowood Ayous. Ontdek de perfecte balans tussen esthetiek en duurzaamheid.

 

Omschrijving

De Rhombusprofielplank van Thermowood Ayous biedt zowel een luxe en moderne uitstraling als duurzaamheid. Dankzij het profiel is de plank visueel aantrekkelijk voor diverse toepassingen, zoals een wand in je overkapping, schuttingen en andere tuinafscheidingen. Aan beide kanten van de plank zit een lip, waardoor de planken op een mooie manier in elkaar schuiven.

 

Houtsoort

Ayous hout is afkomstig van de Ayous boom, oorspronkelijk een zachthout. Door thermische modificatie wordt het hout versterkt en krijgt het een verhoogde duurzaamheid. Daardoor is het hout bestand tegen vocht, insecten en schimmel, waardoor de levensduur wordt verlengd. De lichte kleur en subtiele nerfstructuur van Thermowood Ayous geven een natuurlijke uitstraling. De voordelen van Ayous hout, zoals lichtgewicht en stevigheid, worden gecombineerd met de voordelen van thermische modificatie, wat kromtrekken en scheuren minimaliseert.

 

Thermisch modificeren

Middels thermische modificatie wordt hout dat van nature minder duurzaam is, zoals grenen of ayous, op een milieuvriendelijke manier duurzamer gemaakt. Door verhitting en stoom wordt het hout versterkt en bereikt het een duurzaamheid vergelijkbaar met hardhout. Een voordeel van dit houtsoort is dat het aanzienlijk sneller hergroeit in goed beheerde PEFC-gecertificeerde bossen. Het proces van thermische modificatie bestaat uit verschillende opeenvolgende stappen.

In de eerste stap wordt het hout gedroogd tot een bepaald vochtigheidspercentage. Het drogen gebeurt eerst op 105° C en gaat daarna verder op 130° C. Tijdens het proces wordt stoom toegevoegd om druk te creëren in de installatie en om te voorkomen dat het hout verbrandt.

De tweede stap is de zogenaamde thermische behandeling. Hiervoor wordt de temperatuur verhoogd naar 200°C waardoor de samenstelling van het hout wordt ‘gemodificeerd’ oftewel veranderd. Harsen en andere extracten worden door de hoge temperatuur uit het hout verwijderd. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat het hout duurzamer wordt en een stuk minder vocht vasthoudt. Het hout zal hierdoor minimaal uitzetten en krimpen door weersinvloeden. Daarnaast zorgt de warmte ervoor dat het hout een egale, donkere kleur krijgt en het wordt licht van gewicht.

De derde stap is de koeling van het hout. Dit gebeurt door het te laten afkoelen naar een temperatuur van 80° C. Daarna stijgt het vochtigheidspercentage weer licht, zodat het hout goed verwerkt kan worden. Als het hout te droog is, kan het namelijk niet meer gebruikt worden. Tijdens het proces van thermische modificatie worden geen chemicaliën gebruikt, warmte en stoom doen het werk. Dat maakt thermisch hout een milieuvriendelijke keuze.

 

Onderhoud en verwerking

Gebruik altijd roestvrij stalen (RVS) bevestigingsmaterialen. Andere materialen kunnen reageren met de stoffen in het hout en zwarte uitslag veroorzaken. We adviseren de planken voor te boren en er voor te zorgen dat het hout voldoende de kans krijgt om te “ademen”. Thermisch gemodificeerd Ayous hout heeft onbehandeld een levensduur van minimaal 20 tot 25 jaar en zal na verloop van tijd zeer fraai vergrijzen. Wil je de kleur behouden? Dan is het mogelijk om het hout te behandelen met een geschikte beits voor Ayous hout, andere beitsen kunnen geel uitslaan.

 

Specificaties:

  • Afmetingen: 2.2 x 14.5 x 180 cm
  • Werkende breedte: 13.3 cm
  • Houtsoort: Thermowood Ayous
  • Profiel: Rib 3
  • Duurzaamheid: Verhoogde levensduur door thermische modificatie
  • Toepassingen: Schuttingen, overkappingen, buitenmeubels, etc.
#buitengewoongenieten
Experience Center
Bezoek ons Experience Center >

Meer dan 10.000 m2 “Buitengewoon Genieten”

Experience Center
Bekijk onze projecten >

Laat je inspireren door projecten die met onze producten zijn gerealiseerd

Specificaties
Algemeen
ID
60999
EAN
7423428583567
Type
Rhombus profiel
Type hout
Hardhout
Houtsoort
Ayous
Afwerking
Geschaafd
Verduurzaming
Thermisch gemodificeerd
Werkende breedte
133 mm
Keurmerk
EUTR
Dimensies & Maten
Dikte mm
22 mm
Lengte mm
1800 mm
Breedte mm
145 mm
Vergelijk met soortgelijke producten
Andere klanten kochten of bekeken ook