Klantenservice

Garantie

Hardhout.nl biedt op al haar producten wettelijke garantie, wat inhoudt dat een product datgene is of moet doen wat je als consument in alle redelijkheid mag verwachten.

Terug naar Klantenservice
hello banner background image

ONZE GARANTIE

Naast de standaard fabrieksgarantie zit er op al onze producten een wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Op de door Hardhout.nl geleverde artikelen wordt een garantie gegeven conform de door de fabrikant afgegeven garantie dan wel een garantie voor de looptijd van minimaal 1 jaar (indien de garantie langer is, wordt dit per product aangegeven). Onze garantie en de fabrieksgarantie doen geen afbreuk aan de wettelijke garantie waar de consument recht op heeft.

De garantietermijn gaat in op de dag van aankoop. Bewaar daarom altijd de factuur. Eventuele bijkomende kosten of kosten voor montage of demontage worden niet door Hardhout.nl vergoed. 

WANNEER HEEFT U RECHT OP GARANTIE?

Om de garantie te behouden dient u bij uw projecten (zoals overkappingen, vlonders, beschoeiingen en blokhutten) uitsluitend materialen van Hardhout.nl te gebruiken.

Uw garantie vervalt indien u artikelen toepast op een wijze waarvoor deze niet bedoeld zijn en bij normale slijtage (vergrijzing van hout door UV straling, of slijtage van vlonderplanken).

U kunt geen beroep doen op de garantie wanneer de schade is ontstaan als gevolg van oneigenlijk gebruik, onjuiste montage of wanneer zonder toestemming van ons het product bewerkt is voor een andere toepassing.

Geleverde producten kunnen natuurproducten betreffen. Deze natuurproducten zijn onderhevig aan weersinvloeden en kunnen daardoor onder andere scheuren, barsten, kwasten en verkleuringen vertonen. Afwijkingen in kleur, dikte en kwaliteit kunnen dus voorkomen en vallen buiten de wettelijke garantie.

PROFESSIONEEL ADVIES

U bent zelf verantwoordelijk voor berekeningen omtrent draagconstructies. Schade als gevolg van verzakking (ook na langere tijd) door onjuiste of geen fundering toe te passen valt ten alle tijden niet onder de garantie. Daarom adviseren wij te allen tijde een bodemspecialist of uw gemeente te raadplegen voordat u begint aan het project.

Ook stormschade en schade als gevolg van het oxideren van ijzerwaren valt buiten de garantie.

VERWERKING

De juiste verwerking van tuinhout voorkomt vroegtijdige problemen. Bij twijfel dient u zelf een bouwkundig en/of montage expert in te schakelen.

Het advies is om tuinhout na de levering zo snel mogelijk, of het liefst meteen te verwerken. Bij opslag waarbij het hout wordt blootgesteld aan zon en regen, bestaat er kans op (extreme) werking van het hout. Denk hierbij aan het kromtrekken van het product.

NOG VRAGEN? NEEM CONTACT OP!

Chat

wachttijd

5 minuten

085 888 3720

wachttijd

4 minuten

E-mail

reactie binnen

1-2 werkdagen

Facebook

reactie binnen

1 werkdag

Bezoek ons

geopend

6 dagen per week